Επίσκεψη στη Μόσχα με αντιπροσωπεία του Δήμου Έγκωμης (6-10 Οκτ. 2018)

Συμμετοχή σε ομάδα ιατρών που οργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης στα πλαίσια αποστολής αντιπροσωπίας του Δήμου στη Μόσχα. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου φιλίας και συνεργασίας των Δήμων Έγκωμης και Άρμπατ Μόσχας και είχε σκοπό τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων σε ιατρικά θέματα. Έγινε ξενάγηση της ομάδας στο Κέντρο Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών της Μόσχας και επεξηγήθηκε το πως ανταποκρίνεται το Κέντρο στις χιλιάδες κλήσεις που δέχεται καθημερινά και πως διαχειρίζεται το κάθε επείγον περιστατικό ξεχωριστά.

Έγινε επίσης επίσκεψη στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο της Μόσχας και ενημέρωση από την Αρχίατρο του Νοσοκομείου και Βουλεύτρια στη Δούμα της Μόσχας Δρ. Σάστινα, για τον τρόπο λειτουργίας του και το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα καλαθόσφαιρας της κυπριακής αποστολής με ομάδα ιατρών του νοσοκομείου.

Η αποστολή είχε επίσης σειρά πολιτικών επαφών (επίσκεψη στο Δημαρχείο Αρμπάτ και στη Δούμα της Μόσχας και συνάντηση με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία), αλλά και πολιτιστικών με επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.

https://engomi.org/seira-epafon-eiche-sti-moscha-antiprosopeia-tou-dimou-egkomis/

https://vm.ru/news/544311.html

Video, απο το 0:13:30